субота, 19 березня 2016 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧИСЛА "ПІ"

МІЖНАРОДНИЙ  ДЕНЬ  ЧИСЛА  "ПІ"

Свято було засноване у 1987 році фізиком з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який помітив, що в американській системі запису дат (місяць / число) дата 14 березня - 3 / 14 - і час 1:59 збігається з першими розрядами числа π = 3, 14159. З того часу кожен рік люди не байдужі до математики відзначають День числа Пі. 

Як вважають фахівці, число Пі було вперше відкрито вавилонськими магами. Воно використовувалося при будівництві знаменитої Вавилонської вежі, історія якої увійшла в Біблію. Проте недостатньо точне обчислення ними Пі привело до краху всього проекту. Вважається також, що число Пі лежало в основі будівництва знаменитого Храму царя Соломона. 
З точки зору сучасної науки історію числа Пі ділять на три періоди: стародавній період, протягом якого воно вивчалося з позиції геометрії, класична ера, що послідувала за розвитком математичного аналізу в Європі в XVII столітті, і ера цифрових комп'ютерів. 
Как запомнить число Пи?
Наукові відкриття останніх років примушують вчених по-новому поглянути на цю математичну константу. Доведено і підтверджено, що послідовність цифр числа Пі випадкова і в ній немає ніякої закономірності, тобто в десятковому розкладанні Пі присутня будь-яка послідовність цифр, яку ми в змозі собі тільки уявити. Фахівці вважають, що в числі Пі, в закодованому вигляді, містяться всі написані і ненаписані книги, і взагалі будь-яка інформація, яка існує. 

Немає коментарів:

Дописати коментар